Bilinga

HoutOffertes stuurt uw aanvraag direct door naar de houthandels in Nederland, België en Duitsland.

Aanvraag

Plaats een vrijblijvende aanvraag

Vergelijk offertes

Ontvang per mail verschillende scherpe aanbiedingen

Contact

Kies zelf en vrijblijvend de beste aanbieder

Bilinga hout

Bilinga is een tropische hardhoutsoort dat groeit in West Afrika. Bilinga is vers gezaagd geel van kleur maar vegrijst in de buitenlucht. In Nederland wordt Bilinga veelal toegepast als tuinhout. Bilinga is zeer duurzaam, duurzaamheidsklasse 1.

Bilinga is heet goed te bewerken en wordt vaak door de houthandel verkocht als vlonderplank, steigerplank, met loopdekprofiel. Glad geschaafd wordt het vaak gebruikt voor terras of schutting. Bilinga dient bij schroeven wel voorgeboord te worden.

Als constructiehout wordt Bilinga veel toegepast in de weg – en waterbouw als sluisdeur of voor bruggen. Maar bilinga is ook geschikt voor palen, onderliggers, parkbanken, pergola’s, carports en veranda’s

Voor Bilinga zijn ook alternatieven zoals bangkirai of azobe, massaranduba, angelim of niove beschikbaar. De aangesloten houthandels binnen HoutOffertes hebben deze alternatieve houtsoorten ook op voorraad. 

Vind de beste leverancier!

HoutOffertes stuurt uw aanvraag door naar houthandels in Nederland en Duitsland. U ontvangt offertes per mail. U bepaald zelf of u gebruik wilt maken van een aanbieding.

Plaats vrijblijvend uw aanvraag