Chiliplex

HoutOffertes stuurt uw aanvraag direct door naar de houthandels in Nederland, België en Duitsland.

Aanvraag

Plaats een vrijblijvende aanvraag

Vergelijk offertes

Ontvang per mail verschillende scherpe aanbiedingen

Contact

Kies zelf en vrijblijvend de beste aanbieder

Chiliplex plaatmateriaal

Chiliplex, Radiata pine, Elliottis pine multiplex

Uit midden en zuid Amerika komen de pine platen zoals Chiliplex, Radiata plex en Elliottis plex. De platen zijn allemaal exterieur verlijmd en beschut buiten toe te passen.

Deze goedkopere aftimmerplaten hebben over het algemeen wat meer spanning in zich waardoor ze nog wel eens de neiging tot kromtrekken hebben.

Chiliplex heeft een gelijkmatig opbouw en is mooi glad geschuurd. Met een Cp/C dekfineer, dat betekent dat 1 zijde opengebreken heeft en dat bij de andere zijde deze gebreken zijn gepropt en daarna geschuurd. Chiliplex wordt ook gebruikt als vloerplaat met mes en groef voor bijvoorbeeld verdiepingsvloeren en dakplaten. Chiliplex heeft een WBP verlijming overeenkomstig EN 314-12 klasse 3 exterieur. Voldoet tevens aan de internationale normen TECO PS1-95, DIN 68705-3:1981-12, JPIC. En Chiliplex is leverbaar met FSC en PEFC

Radiata pine is het mooiere broertje van Chiliplex. Beide platen komen uit chili. Radiata pine heeft mooie nagenoeg foutvrije dekfineren in de kwaliteit B/C. De verlijming is WBP overeenkomstig EN 314-12 klasse 3 exterieur. Voldoet tevens aan de internationale normen TECO PS1-95, DIN 68705-3:1981-12, JPIC.

Vanwege haar mooie fineren is Radiata plex breed inzetbaar voor zowel zichtwerk, binnen betimmering als, als vloerplaat.

Radiata pine is ook leverbaar met mes en groef zodat de plaat ook constructief te gebruiken is. We leveren Radiata plex met FSC of PEFC

Elliottis pine komt uit Brazilië en heeft zeer gunstige sterkte eigenschappen. De goedkopere aftimmerplaat kan gebruikt worden voor diverse timmerwerken waarbij het uiterlijk van de plaat geen rol speelt. De verlijming is WBP overeenkomstig de Britse norm BS 1455. In de dunnere diktes wordt deze triplex vaak gebruikt voor kisten en ander verpakkingsmateriaal. In 18mm is de plaat ook leverbaar met mes en groef. Echter heeft de plaat wel veel spanning, waar door de mes en groef soms lastig in elkaar schuiven.

Een goedkoop constructieve plaat waar geen hoge eisen aan gesteld worden.

Voor zowel Chiliplex, Elliottis pine als Radiata pine geldt dat deze vloerplaten allemaal een CE2+ certificaat hebben.

Vraag offerte aan!

Stuur uw aanvraag naar HoutOffertes.nl en ontvang de beste aanbiedingen geheel vrijblijvend per mail.

Plaats vrijblijvend uw aanvraag