Douglas

HoutOffertes stuurt uw aanvraag direct door naar de houthandels in Nederland, België en Duitsland.

Aanvraag

Plaats een vrijblijvende aanvraag

Vergelijk offertes

Ontvang per mail verschillende scherpe aanbiedingen

Contact

Kies zelf en vrijblijvend de beste aanbieder

Douglas hout

Douglas/Lariks

Amerikaans Douglas en Europees Lariks worden vaak door elkaar gebruikt. Maar niet te verwarren met Siberisch Lariks dat van een beter kwaliteit is.

Douglas en Lariks zijn naaldhoutsoorten en kunnen gemakkelijk bewerkt worden. Over het algemeen is Douglas of Lariks sterker dan bijvoorbeeld Vuren. Het hout is wit tot geelachtig van kleur. Lariks en Douglas kun je goed bewerken. Schaven, spijkeren en schroeven is geen probleem.

Lariks en Douglas zijn van naturen niet echt heel duurzaam. Geïmpregneerd wordt het veel toegepast als tuinhout en buiten ook voor veranda’s carports en andere overkappingen. Fijnbezaagd wordt het gebruikt als potdekseldeel, vlotdeel of Zweeds rabat. Douglas planken worden vaak zwart behandeld. Deze zwarte planken (vlotdelen) worden ook wel boerenplanken genoemd. Het is een fraaie gevel bekleding voor onder andere schuren.

Als gerenommeerde houthandelaar kunnen wij u advies geven over deze mooi houtsoort.

Voor Lariks of Douglas verwijzen wij graag door naar onze gespecialiseerde houthandels.

Vind de beste leverancier!

HoutOffertes stuurt uw aanvraag door naar houthandels in Nederland en Duitsland. U ontvangt offertes per mail. U bepaald zelf of u gebruik wilt maken van een aanbieding.

Plaats vrijblijvend uw aanvraag