Kapur

HoutOffertes stuurt uw aanvraag direct door naar de houthandels in Nederland, België en Duitsland.

Aanvraag

Plaats een vrijblijvende aanvraag

Vergelijk offertes

Ontvang per mail verschillende scherpe aanbiedingen

Contact

Kies zelf en vrijblijvend de beste aanbieder

Kapur hout

Kapur is een duurzamehoutsoort. Minimaal is het duurzaamheidsklasse 2. Kapur laat zich heel goed bewerken met allerlei gereedschappen. Bij de verwerking van Kapur is voorboren aan te bevelen. Versgezaagd heeft Kapur een kamfergeur, het wordt daarom ook wel kamferhout genoemd (camphor wood)

Het nadeel van Kapur is dat het erg werkt, krimp en vervorming kunnen voorkomen. Kapur bevat veel hars, maar heeft geen harsachtig karakter. Waardoor oppervlakte afwerking goed is. Toch wordt het meestal ruw of fijnbezaagd toegepast. Wel kunnen er veel haarscheurtjes in het hout voorkomen. Buiten betimmering is daarom niet aan te bevelen.

Kapur wordt gebruikt voor zowel binnen als buiten betimmering. Zoals plinten, trappen, maar ook spanten en vloeren op terrasdelen. Steigers en vlonders maar ook carrosserie bouw. Kapur wordt ook gebruikt voor zware constructies, onderliggers en palen.

Voor Kapur zijn vele alternatieven zoals Kereuing, Azobe, of Bangkirai. die vaak beter eigenschappen bezitten. Vraag de houthandel naar deze alternatieven.

Vraag offerte aan!

Stuur uw aanvraag naar HoutOffertes.nl en ontvang de beste aanbiedingen geheel vrijblijvend per mail.

Plaats vrijblijvend uw aanvraag