Mahonie

HoutOffertes stuurt uw aanvraag direct door naar de houthandels in Nederland, België en Duitsland.

Aanvraag

Plaats een vrijblijvende aanvraag

Vergelijk offertes

Ontvang per mail verschillende scherpe aanbiedingen

Contact

Kies zelf en vrijblijvend de beste aanbieder

Mahonie hout

In Nederland komen we het meest Sipo en Sapeli mahonie tegen.

Mahonie is een fraaie houtsoort met een duurzaamheid klasse 2-3. Zowel Sipo als Sapeli komen uit West en centraal Afrika. Deze hardhoutsoort wordt zowel gebruikt als massief hout als plaatmateriaal. Mahonie plaatmateriaal is veel gebruikt is de scheepsbouw als aftimmer werk. Massief mahonie maar ook gevingerlast en gelamineerd Mahonie wordt gebruikt voor kozijnen, deuren. Mahonie wordt ook decoratief gebruikt in de vorm van lijstwerk, werkbladen, parket en aftimmerwerk.

Zowel Sipo mahonie als Sapeli mahonie is goed te bewerken. Sipo werkt minder dan Sapeli en laat zich makkelijker bewerken.

Sapeli en Sapeli Mahonie hebben een mooie tekening en wordt daarom veel in interieurs gebruikt, dit noemt men drapé of gemoireerd. Bij Sipo komt een typische paarse vlamtekening voor. 

Mahonie is een boeiende houtsoort die we herkennen van de klassieke kasten en interieurs. Prachtig en stijlvol, volgens de houthandel een unieke houtsoort die zijn sporen heeft verdient in de interieurbouw.Vraag offerte aan!

Stuur uw aanvraag naar HoutOffertes.nl en ontvang de beste aanbiedingen geheel vrijblijvend per mail.

Plaats vrijblijvend uw aanvraag