Niove

HoutOffertes stuurt uw aanvraag direct door naar de houthandels in Nederland, België en Duitsland.

Aanvraag

Plaats een vrijblijvende aanvraag

Vergelijk offertes

Ontvang per mail verschillende scherpe aanbiedingen

Contact

Kies zelf en vrijblijvend de beste aanbieder

Niove hardhout

Niove is een tropische hardhoutsoort uit Afrika. Niove is zeer duurzaam en kan daarom goed worden toegepast als hardhout voor in de tuin maar ook voor de weg- en waterbouw en carrosseriebouw is het zeer geschikt.

Vers gezaagd een peperachtige geur. Het hout is goed te bewerken en Niove en heeft een oranje bruine kleur. Het Niove dat in Nederland wordt verhandeld is een ideale houtsoort voor terrassen, steigers en vlonders en diverse buiten timmerwerken zoals palen en onderliggers voor terrassen. Het bijzondere van Niove is dat het weinig werkt. Het hout is redelijk zwaar. Op het oppervlak van geschaafd Niove kan een witte poeder zichtbaar zijn. Dit is weg te halen met water en heeft verder geen gevolgen.

Niove is een wat onbekendere houtsoort in Nederland, maar heeft zich wel bewezen als een goede tuinhoutsoort. De aangesloten houthandels van HoutOffertes kunnen op deze houtsoort alternatieven aanbieden zoals Bangkirai of bilinga.

Vind de beste leverancier!

HoutOffertes stuurt uw aanvraag door naar houthandels in Nederland en Duitsland. U ontvangt offertes per mail. U bepaald zelf of u gebruik wilt maken van een aanbieding.

Plaats vrijblijvend uw aanvraag