Berken

HoutOffertes stuurt uw aanvraag direct door naar de houthandels in Nederland, België en Duitsland.

Aanvraag

Plaats een vrijblijvende aanvraag

Vergelijk offertes

Ontvang per mail verschillende scherpe aanbiedingen

Contact

Kies zelf en vrijblijvend de beste aanbieder

Berken plaatmateriaal

Berken multiplex wordt zowel voor interieur betimmering als exterieur toegepast. Daarnaast wordt berken ook veelvuldig gebruikt als beton bekistingsplaat. Voor alle platen geldt dat zijn opgebouwd uit door en door Berken fineerlagen. En leverbaar met CE4 dan wel CE2. De meeste berken triplex platen hebben het keurmerk FSC.

Interieur wordt berken vaak gebruikt als drager materiaal voor bijvoorbeeld vloeren of plakwerk. De dekfineren B en BB worden ook wel decoratief gebruikt en is geschikt voor blank werk. Deze zichtwerk platen hebben nagenoeg geen patches, kwastjes, gebreken of oneffenheden. De dekfineren zijn gesloten. Berken triplex is makkelijk te bewerken en te behandelen. Binnenshuis wordt het vaak gebruikt voor allerlei algemene aftimmer werkzaamheden en meubels. Berken plaatmateriaal is mooi egaal licht van kleur en heeft een fraaie opbouw van de fineerlagen.

De mindere kwaliteiten zoals CX CX en C/Cp zijn naast geschikt voor plakwerk ook goed te gebruiken voor laagwaardige bekistingsplaten in de verpakkingsindustrie. De opengebreken zijn dan vaak gepropt en geschuurd. Bij de kwaliteit C/C zijn er open gebreken.

Exterieur is berken onbehandeld niet toe te passen. De platen dienen dan voorzien te zijn van een paint, of filmlaag. Als u berken wilt toepassen als gevelbeplating, als boeideel of als bekleding van een dakkapel, dan dient u tevens de randen goed te behandelen. Berken is een sterke plaat en voor diverse constructieve toepassingen te gebruiken. Verlijming voor buiten toepassing zijn WPB - overeenkomstig EN 314-2 klasse 2 (beschut buiten). WBP overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur, en DIN 68705 / BFU 100 / BS 6566 WBP. De laatste verlijming is geschikt voor toepassingen buiten. We bieden deze platen aan met een grijze of witte direct af te lakken laag.

Naast de diverse bovenstaande berken multiplex platen kunnen we u ook aanbieden:

Berken interstar glad wit en Berken interstar met structuur. Berken Interstar glad is aan twee zijden voorzien van een dikke gladde witte melaminefilm van 240 gr/m2. Interstar glad is een handige triplexplaat die direct ingezet kan worden voor aftimmerwerk voor zowel binnen als buiten. De plaat is leverbaar is de meeste standaard afmetingen van 1250x2500 en diverse diktes. Verlijming: WBP - overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur. Interstar heeft een CE2+ certificaat en kan buiten worden toegepast. Interstar is ook ideaal voor wandafwerking binnen en buiten, plafonds, kasten, carosseriebouw, borstweringen, dakoverstekken, of zelfs reclameborden. De randen van deze plaat zijn al afgewerkt met een verf. Voor toepassing buiten is echter nog wel een definitieve randsealer nodig.

Berken Interstar wit met structuur is leverbaar met FSC/PEFC. Deze berken plaat heeft een flexibele kunststof laag aan beide zijden met een lichte structuur (sinaasappel). Door deze coating is de plaat geschikt voor exterieure en hygiënische toepassingen. De witte ral 8019 coating is 0,2 mm dik. In RAL 9022 (zilver) is de dikte van de coating 0,8 mm. Op bestelling en met een bepaalde minimumafname zijn er diverse kleurmogelijkheden. Informeer hier naar bij de verkoop. Verlijming: WBP overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur, DIN 68705 / BFU 100 / BS 6566 WBP.

Berken Publiplex wit/grijs is een hoogwaardige multiplex plaat uit Finland. De plaat kenmerkt zich doordat de ene zijde is voorzien van een grijze melamine film van 220 gr/m2 en de andere zijde is voorzien van even zo dikke witte film. De plaat is WBP verlijmd - overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur, DIN 68705 / BFU 100 / BS 6566 WBP. Publiplex® wit/grijs is speciaal ontworpen voor toepassing als reclameborden en bouwborden. De grijze achterzijde is een neutrale kleur in het landschap. Terwijl de witte zijde zeer geschikt is voor het aanbrengen van zelfklevende belettering, stickers en snijwerk. Zeefdrukken, spuiten en beschilderen is eveneens mogelijk. In veel gevallen zijn de borden na montage geschikt voor hergebruik

U ziet, Berken multiplex is voor vele toepassingen te gebruiken. Onze specialisten kunnen u wegwijs maken om de u juiste plaat voor uw toepassing te adviseren.

Voor alle plaatmateriaal in buitentoepassing geldt: (gezaagde) randen en kanten dichten met randsealer en zorgen voor een goede ventilatie en onderhoud voor een langere levensduur van het plaatmateriaal

Vraag offerte aan!

Stuur uw aanvraag naar HoutOffertes.nl en ontvang de beste aanbiedingen geheel vrijblijvend per mail.

Plaats vrijblijvend uw aanvraag