Plaatmateriaal

HoutOffertes levert plaatmateriaal bij u voor de deur. 

De aangesloten houthandels bij HoutOffertes beschikken over het grootst denkbare assortiment plaatmateriaal en leveren altijd landelijk met eigenvrachtwagens met kraan of kooiaap.

Via de “button” plaatmateriaal op de homepage kunt u direct zoeken op de diverse soorten. Bekijk ook altijd de aanbiedingen in de "koopjes" rubriek rechts in het scherm. Weet u nog niet welke houtsoort u wilt gaan gebruiken, of wilt u zich laten informeren door onze specialisten? Dan kunt u via de button "toepassingen" op de homepage ook plaatmateriaal aanvragen zonder dat u de houtsoort opgeeft. Klik op onderstaande plaatmaterialen voor meer informatie.

Het assortiment is met zorg samengesteld en geselecteerd uit de beste producten en producenten in de wereld. De professionele houthandels adviseren u graag de juiste plaat voor uw toepassing te gebruiken.

In het kort:

  • Multiplex bestaat uit meerdere dunne lagen hout die kruislings op elkaar zijn geplakt. Dit maakt multiplex platen zeer sterk voorkomt kromtrekken. Multiplex kan gebruikt worden als constructiemateriaal en decoratieve oplossing. De aanduidingen A, B, C, D, Cp, Cx geven de kwaliteit aan van de dekfineren, waarbij A de mooiste kwaliteit is en D de minste. Cp wil zeggen dat de opengebreken, die in C kwaliteit voor mogen voorkomen, zijn gepropt. De mooiste zijde wordt gezien als de zichtzijde. 
  • MDF/Board: platen die bestaan uit samengeperste vezels, zoals MDF, OSB, spaanplaat of Compact (ook wel HPL / kunststof gevelplaat genoemd)
  • Interieur of exterieur: WBP verlijming is een watervaste verlijming, maar is lang niet altijd geschikt voor toepassing exterieur. MR verlijming is uitsluitend geschikt voor interieur. Deze verlijming is goedkoper dan WBP. 

Voordelen: Sterkte en een vlak oppervlak maken houten platen tot een veel gebruikt en zeer gewaardeerd timmer product. Plaatmateriaal kent bijna geen krimp. Dankzij bepaalde bewerkingen en of verlijming kan het geschikt zijn voor gebruik in vochtige omgevingen.