Eiken

HoutOffertes stuurt uw aanvraag direct door naar de houthandels in Nederland, België en Duitsland.

Aanvraag

Plaats een vrijblijvende aanvraag

Vergelijk offertes

Ontvang per mail verschillende scherpe aanbiedingen

Contact

Kies zelf en vrijblijvend de beste aanbieder

Eiken planken en balken

Eikenhout is een veelgebruikte houtsoort die gewaardeerd wordt om zijn hardheid. Ondanks zijn sterkte is eiken eenvoudig te bewerken waardoor het veel toepassingen kent. Naast hout van de Europese eik bestaan er een aantal varianten met verschillende eigenschappen. Het duurzame Amerikaans wit eiken is licht van kleur en lijkt het meest op Europees eiken. Amerikaans rood eiken heeft een meer roze tint.

Eikenhout is geschikt voor diverse toepassingen en laat zich makkelijk beitsen en lakken. Rustieke eiken planken worden traditioneel gebruikt voor het fabriceren van meubels. Ook voor (parket)vloeren wordt eiken hoog gewaardeerd vanwege de sterkte en het onderhoudsgemak. De laatste jaren zijn deuren van eikenhout uitgegroeid tot een rustiek en stijlvol alternatief van standaarddeuren. Eiken balken zijn geschikt voor zwaardere constructies als plafonds, balklagen, staanders en veranda’s die een klassieke sfeer uitstralen. Maar ook voor buiten als afrastering, hekken, of aftimmering wordt eiken veel gebruikt.

Binnen Houtoffertes.nl worden er diverse kwaliteiten eiken aangeboden. Eiken bouwhout of constructiehout is het hout dat het meest voorkomt, bijvoorbeeld voor tuinhout of andere toepassingen buiten zoals hekken, afrastering, carports, pergola’s, veranda’s. Mocht u eiken binnen willen toepassen voor bijvoorbeeld meubels dan adviseren wij droog Eiken en 3 (ook wel rustiek eiken) of 4 zijdig foutvrij. Dit eiken is wel duurder, maar werkt minder en is ideaal voor toepassingen binnenshuis.

Als specialist op het gebied van eiken hout helpen wij u graag verder bij de keuze van het juiste eiken.

Vraag offerte aan!

Stuur uw aanvraag naar HoutOffertes.nl en ontvang de beste aanbiedingen geheel vrijblijvend per mail.

Plaats vrijblijvend uw aanvraag