Underlayment/Mes+Groef

HoutOffertes stuurt uw aanvraag direct door naar de houthandels in Nederland, België en Duitsland.

Aanvraag

Plaats een vrijblijvende aanvraag

Vergelijk offertes

Ontvang per mail verschillende scherpe aanbiedingen

Contact

Kies zelf en vrijblijvend de beste aanbieder

Vloerplaten underlayment T+G

Vuren / Vloerplaten

Hoogwaardige plaat uit Finland. Deze hoogwaardige aftimmerplaat is kwalitatief goed opgebouwd. De plaat is licht van gewicht en zeer stabiel. De verlijming is: WBP overeenkomstig SFS-EN 314-1, SFS-EN 314-2 klasse 3 exterieur, BS 6566 part 8/ type WBP (1985) en DIN 68705/BFU 100. Deze plaat wordt veelvuldig gebruikt voor diverse interieur timmer doeleinden. Vuren platen zijn makkelijk te bewerken.

Professionals gebruiken deze multiplex vooral voor het maken van vloeren. Met mes en groef is een sterke constructie te maken CE2+. De platen zijn zeer zeer vlak en schuiven daardoor gemakkelijk in elkaar. Vuren vloerplaten zijn met zowel met mes en groef aan 4 zijden als alleen aan de langs zijden te leveren. De dunnere diktes worden ook vaak decoratief toegepast.

Deze plaat is te koop bij de betere houthandels en PEFC en KOMO gecertificeerd.


Grenen / Vloerplaten

In ons assortiment hebben we ook Frans grenen vloerplaten van Tebofloor. De beste zagerij uit Frankrijk die vloerplaten produceert. De plaat is PEFC en CE2+gecertificeerd. Deze 7 laags is een ideale plaat om toe te passen voor vloeren of daken als een vlakke plaat gewenst is. De grenen vloerplaat is uitsluitend leverbaar in 18mm met mes en groef langs de langskanten. Ook leverbaar in maat 2440x610 met rondom T+G. De voorzijde heeft een gesloten dekfineer.

De verlijming is: Exterieur overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 (NEN EN 636-3), NF-exterieur CTB-X, BFU 100. E1 volgens NEN EN 13986 & EN 636-3

Naast de Franse Tebo plaat leveren we ook Grenen multiplex uit Rusland. Russisch grenen Cx Cx. Deze verpakkingsplaat heeft aan beide kanten opengebreken. Een goedkope timmerplaat voor onder andere verpakkingsmateriaal en laagwaardig timmerwerk. Het grote voordeel van deze triplex plaat is dat er niet of nauwelijks spanning in zit. En daarom makkelijk te zagen en te verwerken. De plaat is ook beschut buiten te gebruiken door de verlijming: WBP overeenkomstig EN 13986, EN 636-2S, EN 314-2. 


Chiliplex, Radiata pine, Elliottis pine / Underlayment

Uit midden en zuid Amerika komen de pine platen zoals Chiliplex, Radiata plex en Elliottis plex. De platen zijn allemaal exterieur verlijmd en beschut buiten toe te passen.

Deze goedkopere aftimmerplaten hebben over het algemeen wat meer spanning in zich waardoor ze nog wel eens de neiging tot kromtrekken hebben.

Chiliplex heeft een gelijkmatig opbouw en is mooi glad geschuurd. Met een Cp/C dekfineer, dat betekent dat 1 zijde opengebreken heeft en dat bij de andere zijde deze gebreken zijn gepropt en daarna geschuurd. Chiliplex wordt ook gebruikt als vloerplaat met mes en groef voor bijvoorbeeld verdiepingsvloeren en dakplaten. Chiliplex heeft een WBP verlijming overeenkomstig EN 314-12 klasse 3 exterieur. Voldoet tevens aan de internationale normen TECO PS1-95, DIN 68705-3:1981-12, JPIC. En Chiliplex is leverbaar met FSC en PEFC

Radiata pine is het mooiere broertje van Chiliplex. Beide platen komen uit chili. Radiata pine heeft mooie nagenoeg foutvrije dekfineren in de kwaliteit B/C. De verlijming is WBP overeenkomstig EN 314-12 klasse 3 exterieur. Voldoet tevens aan de internationale normen TECO PS1-95, DIN 68705-3:1981-12, JPIC.

Vanwege haar mooie fineren is Radiata plex breed inzetbaar voor zowel zichtwerk, binnen betimmering als, als vloerplaat.

Radiata pine is ook leverbaar met mes en groef zodat de plaat ook constructief te gebruiken is. We leveren Radiata plex met FSC of PEFC

Elliottis pine komt uit Brazilië en heeft zeer gunstige sterkte eigenschappen. De goedkopere aftimmer plaat kan gebruikt worden voor diverse timmerwerken waarbij het uiterlijk van de plaat geen rol speelt. De verlijming is WBP overeenkomstig de Britse norm BS 1455. In de dunnere diktes wordt deze triplex vaak gebruikt voor kisten en ander verpakkingsmateriaal. In 18mm is de plaat ook leverbaar met mes en groef. Echter heeft de plaat wel veel spanning, waar door de mes en groef soms lastig in elkaar schuiven.

Een goedkopere constructieve plaat waar geen hoge eisen aan gesteld worden.

Voor zowel Chiliplex, Elliottis pine als Radiata pine geldt dat deze vloerplaten allemaal een CE2+ certificaat hebben.


OSB / Vlokkenplaat

OSB, Oriented Strand Board is een FSC constructie multiplex die veel gebruikt wordt voor interieur timmerwerk zoals wanden en vloeren. Met mes en groef is de plaat te gebruiken als vloerplaat of dakplaat. (underlayment). Maar ook in de houtskeletbouw wordt de plaat gebruikt voor wanden. De laatste tijd zie je dat OSB steeds vaker decoratief wordt gebruikt voor bijvoorbeeld meubels of vloeren en het heeft een CE+2 certificaat.

De OSB plaat is opgebouwd uit drie lagen houtspaanders. Deze houtspaanders zijn langer en groter dan Spaanplaat. De drielagen staan kruilings op elkaar en de buitenste lagen lopen in de lengte richting van de plaat.

De dunnere diktes OSB hebben rechte kanten. Op 18mm is OSB ook leverbaar met messing en groef langs de langszijden en de afmeting 2440x610 is met rondom mes en groef waardoor er een sterke constructie gemaakt kan worden.

Voor gebruik binnen is OSB 2 het meest gebruikt. OSB 3 is vochtwerend en kan beschut buiten toegepast worden.

OSB wordt ook gebruikt voor kisten en andere verpakkingsdoeleinden.

Kortom een plaat die breed in te zetten is. De plaat is zeer gunstig geprijsd, over het algemeen goedkoper dan multiplex.

Vraag offerte aan!

Stuur uw aanvraag naar HoutOffertes.nl en ontvang de beste aanbiedingen geheel vrijblijvend per mail.

Plaats vrijblijvend uw aanvraag